Ga naar de inhoud
Kwart van alle medewerkers

147 medewerkers slachthuis Groenlo besmet met corona

Illustratief beeld. Beeld © GettyImages

147 van de 657 medewerkers van het slachthuis in Groenlo zijn besmet met het coronavirus. Het slachthuis werd eerder deze week gesloten toen uit een steekproef al bleek dat 45 mensen besmet waren.

De GGD besloot vervolgens om alle medewerkers van het slachthuis te testen. Daarmee is het beeld van de steekproef dus bevestigd dat een kwart van alle medewerkers besmet is geraakt. 

Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, stelt overigens dat nog niet alle medewerkers getest zijn. 25 medewerkers zouden zich nog niet hebben gemeld bij de GGD. Het bedrijf krijgt maximaal 48 uur om ervoor te zorgen dat ook zij zich melden.  

Meeste wonen in Duitsland

De meeste besmettingen (79) zijn vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen, de overige 68 besmette personeelsleden wonen in Nederland, meldt de GGD Noord- en Oost-Gelderland.

GGD
Lees ook:
GGD gaat medewerkers slachthuis Helmond testen op coronavirus

Het slachthuis van vleesverweker Vion moest woensdag direct worden gesloten, omdat de NVWA zijn dierenartsen terugriep uit het slachthuis. Het was daar voor hen niet meer veilig. Twee dagen later bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat er in veel meer slachthuizen veel mensen besmet waren. 

Klachtenvrij

Vion is geschrokken van het grote aantal besmettingen, vooral omdat alle medewerkers klachtenvrij waren. "De gezondheid en veiligheid van al onze medewerkers zijn prioriteit nummer 1. De schrik zit er in omdat dit de eerste keer is dat er is getest onder een groep mensen die vrij is van gezondheidsklachten. En dan blijken 147 mensen uit deze groep zonder klachten het virus te hebben," aldus Ronald Lotgerink, CEO van Vion.

Volgens hem heeft Vion voortdurend alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van haar medewerkers