Ga naar de inhoud
Ook lammetjes aangevallen

Wolf valt schapen aan in Brabant, vastgelegd door bewakingscamera

De aanval is te zien op beelden.

Opnieuw zijn vannacht schapen doodgebeten door een wolf in Brabant. De aanval werd ook vastgelegd op bewakingsbeelden. En dat is voor het eerst, zegt boerenorganisatie ZLTO.

ZLTO deelde beelden van een bewakingscamera (zie hieronder), waarop de aanval van de wolf te zien is. Op de beelden is te zien hoe de wolf op de weerloze schapen afloopt. 

Bekijk hier de beelden:

01:10

De boerenorganisatie plaatste op Twitter ook foto's van de doodgebeten schapen. Die stonden in de wei bij een particulier in Vlijmen. In totaal werden drie schapen en vijf lammeren aangevallen.

In totaal zijn er nu 58 schapen gedood in en rond Heusden, zegt ZLTO. Bij de 'aanval' van vannacht zou de wolf zelfs dwars door een woonwijk zijn gelopen om bij het weiland te komen. 

Schapenhouders
Lees ook:
Schapenhouders moeten wolven gaan weren met stroomdraad

Volgens LTO Nederland is de situatie ernstig. "In een week tijd zijn er zestig dieren aangevallen. Die wolf moet hier echt weg, dit is geen geschikt gebied voor wolven." 

Stroomraster voor bescherming

Dat er iets moet gebeuren, zegt ook de organisatie Wolf in Nederland. "We vinden dat schapen goed beschermd moeten worden. Er zou bijvoorbeeld een stroomraster moeten komen." 

Het is volgens Wolf in Nederland aan overheden om daarmee aan de slag te gaan. Schapenhouders zouden afrastering rond het weiland moeten plaatsen.  Schapenhouders krijgen de financiële gevolgen van wolvenaanvallen vergoed door de overheid, maar alleen als ze zelf al voldoende maatregelen hebben genomen om hun dieren te beschermen. 

Wolf
Lees ook:
Wolf slaat weer toe: schapen doodgebeten in Drenthe