'Machinist bekneld'

Trein botst op tractor met aanhanger in Drenthe: machinist overleden

22 mei 2020 17:09 Aangepast: 10 maart 2021 15:39
Bij het ongeluk in het Drentse Hooghalen raakte de machinist door de ernorme klap bekneld. Hij kwam direct te overlijden. Beeld © De Vries Media

Bij een onbewaakte spoorwegovergang bij het Drentse Hooghalen is een trein op de aanhanger van een tractor gebotst. De treinmachinist kwam daarbij om het leven.

De machinist raakte door de ernorme klap bekneld en is direct overleden.

De bestuurder van de trekker is met de schrik vrijgekomen. Hoe het kan dat hij overstak terwijl er er een trein naderde, is nog niet duidelijk. Hij is 'verschrikkelijk geschrokken', meldt de politie en moet nog een verklaring afleggen. De aanhanger waarop de trein botste, een kipper, was geladen met grond en puin en werd honderden meters meegesleurd. 

Enorme ravage

De ravage is enorm: de trein is zwaar beschadigd aan de voorkant. Ook de bovenleiding heeft flinke schade opgelopen. Vele ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. In de trein zaten ongeveer vijftig mensen. Twee van hen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

'Gitzwarte dag'

President-directeur Roger van Boxtel van de NS reageert aangedaan: "Dit is een gitzwarte dag. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze collega. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal. We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt bij dit tragische ongeval, snel zullen herstellen. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. Dit hoop je nooit mee te maken."

De spoorwegovergang wordt gebruikt door boeren om op hun land te komen. Het treinverkeer tussen Zwolle en Groningen is voor de rest van de dag gestremd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore