Ga naar de inhoud
Liedje 'Oh Irma'

Liefdesverklaring voor gebarentolk Irma Sluis: 'Zij is ons lichtpuntje'

Irma Sluis. Beeld © ANP

Sinds ze landelijk bekend werd, kon het bijna niet uitblijven: een lied gewijd aan gebarentolk Irma Sluis. Vandaag bracht de Drentse band Mooi Wark het nummer 'Oh Irma' uit.

In het lied verklaren de bandleden de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de woorden van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet.

Het lied, in Drents dialect gezongen, is vanavond voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Eerder vanavond is de clip online gezet, waarin het lijkt alsof Irma Sluis de tekst zelf met haar handen vertolkt:

Daarmee treedt de band uit zijn comfortzone. "Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk", zegt zanger en bassist William Bossong. "Maar dit lied is wat rustiger van toon."

Serene rust

Waarom er zo'n lied moest komen? "Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus", legt Bossong uit. 

"Ze straalt een serene rust uit met haar natuurlijke verschijning en haar mooie handbewegingen", vervolgt hij. "En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een heel leuke vrouw."

Irma
Lees ook:
Irma Sluis voorziet eerste 'coronafilm' van gebarentolk

De band Mooi Wark wordt wel de Drentse evenknie van Normaal genoemd. De formatie treedt al ruim dertig jaar op, vooral in Noord-Nederland. De grootste hit, tot nu toe, was het nummer In de blote kont.

Gebarentolk
Lees ook:
Gebarentolk gaat viral met hamstergebaar: 'Doe gewoon mijn werk'