In Amsterdam

Drie tieners aangehouden nadat homo gestoken werd met stuk glas

22 mei 2020 02:04 Aangepast: 22 mei 2020 02:26
Archieffoto Beeld © ANP

De Amsterdamse politie heeft gisteravond drie tieners aangehouden nadat een homoseksuele man gestoken werd met een stuk glas. De man en zijn partner werden volgens lokale media uitgescholden vanwege hun seksuele geaardheid. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de lokale tv-zender AT5 zaten de twee mannen in een kano, toen ze door jongeren beledigd werden. Het stel ging verhaal halen en een van de twee werd toen gestoken met een stuk glas, vertelt de politiewoordvoerder aan AT5.

Per ambulance afgevoerd

De man raakte gewond aan zijn onderarm en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongeren renden weg. Later op de avond werden door de politie drie verdachten aangehouden.

Volgens de lokale zender gaat het om drie jongens van veertien en vijftien jaar oud. De jongen die de man gestoken zou hebben met het stuk glas zou veertien jaar oud zijn geweest. Zij waren allemaal bekend bij de politie vanwege overlastgevend gedrag, zo schrijft AT5.

Aangifte doen

De politie neemt de zaak volgens de woordvoerder 'zeer hoog op'. Het slachtoffer gaat later aangifte doen en de recherche zal de zaak onderzoeken. "Mochten er meer jongens bij betrokken zijn, dan moeten die van de straat om zich te verantwoorden voor wat hier gebeurd is", voegt de woordvoerder toe.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

In Amsterdam worden de laatste tijd vaker meldingen gedaan van zinloos geweld tegen homo's. RTL Nieuws sprak begin deze maand nog met Daniel en Fabio, die voor de tweede keer in een maand tijd waren aangevallen toen ze hand in hand over straat liepen. "Het was net een groep hyena's, ze kwamen overal vandaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdams homostel opnieuw aangevallen: 'In een hel beland'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore