Ga naar de inhoud
In quarantaine

Vier leraren op basisschool in Limburg besmet, ouders ingelicht

Basisschool De Veldhof in Eygelshoven.

Vier leerkrachten van basisschool De Veldhof in het Limburgse Eygelshoven zijn besmet met het coronavirus. Ze zijn in quarantaine gesteld. Dat bevestigt Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg, na berichtgeving door 1Limburg.

De vier besmettingen werden ontdekt nadat corona bij één van de leraren was geconstateerd. Uit bron- en contactonderzoek werd daarna duidelijk dat drie andere leerkrachten van de school ook besmet waren, vertelt Hoebe.

Iedereen getest

Gisteren zijn in totaal veertien personeelsleden van de basisschool in de gemeente Kerkrade getest. Vandaag en morgen volgt het overige personeel. Naast een test moeten zij ook een vragenlijst invullen. "Daarna bepalen we wat we maandag doen", zei Hoebe. 

'Kinderen
Lees ook:
'Kinderen krijgen of verspreiden corona nauwelijks'

Alle ouders van de basisschoolkinderen zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Zij moeten alert zijn op klachten bij de kinderen of bij henzelf. Uit onderzoek naar de hygiëne op de school bleek overigens dat de school voldoende voorzorgsmaatregelen had getroffen.

De burgemeester van de gemeente Kerkrade, Petra Dassen-Housen, zegt de situatie 'vervelend' te vinden. "We kunnen ons voorstellen dat kinderen en ouders veel vragen en onzekerheden hebben", schrijft ze in een verklaring. "We wensen de leerkrachten een spoedig herstel toe en vragen iedereen om alert te blijven."

Geen verrassing

Hoebe noemt het geen verrassing dat dit kon gebeuren. "Je zult de komende maanden her en der af en toe van dit soort besmettingen zien. Nu is het een school, straks wellicht een bedrijf."

Middelbare scholen mogen bijna open

02:09
Op 2 juni gaan de middelbare scholen weer open, maar wel onder strikte voorwaarden. De Nieuwste School in Tilburg bereidt zich daarom al goed voor.