70 km file

Drukte op wegen naar de kust, stranden vol

21 mei 2020 13:40 Aangepast: 21 mei 2020 16:25
Verschillende wegen naar het strand zijn afgesloten. Beeld © Novum

Het was druk op de wegen richting de stranden in Zeeland en Noord-Holland. Op het hoogtepunt stond er 70 kilometer file. De Veiligheidsregio Zeeland vroeg mensen thuis te blijven en toegangswegen naar verschillende stranden werden afgesloten.

"Zoals verwacht zoeken mensen onze provincie weer op. Er zijn best nog rustige plekjes waar drukte vermeden kan worden en afstand bewaard kan worden. Gelet op de te verwachten drukte aan de kust is het niet meer verstandig om nu naar Zeeland te vertrekken", zei de Veiligheidsregio Zeeland op Twitter.

Boulevards dicht

Vanwege het coronavirus waren in Zeeland al maatregelen getroffen. Boulevards in Vlissingen zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, om te voorkomen dat de boulevards volstromen en mensen te weinig afstand houden. Het 'rondje boulevards'  in Vlissingen is een populaire route voor gemotoriseerd verkeer, wandelaars en fietsers. Er moest de afgelopen tijd meerdere keren worden ingegrepen omdat het te druk werd.

Ook op verschillende plekken in Noord-Holland werd geadviseerd niet meer naar het strand te gaan. Toegangswegen naar onder andere Wijk aan Zee zijn afgesloten. Naar Zandvoort stond een flinke file. Gemeenten in Drenthe hadden parkeerplaatsen bij zwemplassen gesloten omdat het te druk werd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is het verantwoord om een fietstochtje te maken?

Rustiger dan verwacht

In Venlo was het rustiger dan verwacht. Er werden flyers uitgedeeld aan Duitse automobilisten. Daarmee werden ze welkom geheten, maar ook gevraagd om zich aan de regels te houden. 'Zo maken we samen een veilige binnenstad'. In Venlo is het 'gezellig druk, maar niet te druk'.

Hetzelfde gold vanochtend voor het Designer Outlet Center in Roermond, maar vanmiddag werd het daar in korte tijd zo druk dat buiten rijen wachtenden stonden. In het merkendorp mogen maximaal 3000 mensen.

In beide Limburgse steden werd gevreesd voor een grote toeloop van Duitsers. Er waren maatregelen voorbereid om te kunnen ingrijpen, maar dat is vooralsnog niet nodig geweest.

Strandtenten Scheveningen mogen niet open: 'De nood is hoog'

Strandtenten in Scheveningen wilden gisteren al open en bedjes verhuren, maar de gemeente heeft dat uitdrukkelijk verboden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore