Eerste Paasdag

Verdachte aangehouden voor bespugen Amsterdams homostel

20 mei 2020 08:24 Aangepast: 20 mei 2020 10:16
De homoseksuele mannen Fabio en Daniel werden uitgescholden. Beeld © Eigen foto

De bestuurder van de scooter die op Eerste Paasdag een homostel in het gezicht zou hebben gespuugd, is aangehouden. Dat zegt de advocaat van het stel, Sébas Diekstra, tegen RTL Nieuws.

De politie bevestigt de derde aanhouding en zegt dat het gaat om een 21-jarige Amsterdammer.

Diekstra vindt het 'bijzonder goed werk' van politie en het Openbaar Ministerie. "Ik kan alleen maar tevreden zijn." Volgens de advocaat zijn er nu drie verdachten in deze zaak aangehouden.

Stel maakte opnames

Het stel, Daniël en Fabio, is in een maand tijd twee keer aangevallen. Het eerste incident was op Eerste Paasdag, het tweede op zondag 10 mei.

Het nieuws van vandaag gaat om het incident op Eerste Paasdag. De twee mannen werden toen belaagd door een groep tieners, terwijl ze hand in hand naar de supermarkt liepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdams homostel opnieuw aangevallen: 'In een hel beland'

Het stel kreeg te maken met doodsverwensingen en werd uitgescholden. ''Ik hoorde ineens achter me een van hen 'kankerhomo's' zeggen", zei een van de mannen tegen AT5

Twee tieners kwamen terug

De mannen belden de politie en maakten in de tussentijd opnames. Die deelden ze op sociale media. Toen de politie kwam, gingen de jongens ervandoor. Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de mannen.

Inmiddels zijn drie verdachten opgepakt. Een 15-jarige verdachte meldde zich al eerder op het politiebureau. Twee weken later werd een man van 20 opgepakt. Hij werd op Koningsdag herkend door politieagenten in Amsterdam-Oost. 

De twee incidenten hebben een enorme impact op het stel, vertelt Diekstra. "Voor Fabio en Daniël is het nog steeds behoorlijk zwaar, ze durven niet zo maar de straat op", zegt de advocaat. "Ze hebben de steun van de burgemeester."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore