Vermiste 23-jarige surfer

Loos alarm: 'surfplank' in zee bij Scheveningen blijkt stuk plastic

19 mei 2020 12:24 Aangepast: 19 mei 2020 13:26
Beeld © Novum RegioFoto

De 'surfplank' die vanmorgen bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen is gezien, blijkt een stuk plastic te zijn. Dit meldt een woordvoerder van de kustwacht. In de omgeving van het havenhoofd kwamen vorige week vijf surfers om het leven in de zee. Eén van hen wordt nog steeds vermist.

Na de melding zijn brandweerduikers op onderzoek uit gegaan. Zij vonden geen surfplank, maar alleen een stuk plastic, laten zij weten. 

Groot belang

De politie Haaglanden leidt het onderzoek in de vermissing van de surfer. De locatie van de surfplank kan de politie mogelijk helpen bij het vinden van het laatste, nog vermiste slachtoffer. Verder is het voor de nabestaanden van groot belang om deze surfplank te vinden, zegt de politie.

Als de surfplank van de vermiste surfer wordt gevonden, dan levert dat hopelijk aanwijzingen op over waar zijn lichaam is. Als de surfplank van de vermiste surfer wordt gevonden, dan levert dat hopelijk aanwijzingen op over waar zijn lichaam is.

Burgemeester Johan Remkes noemt het onvoorstelbaar verdrietig dat één familie nog steeds in onzekerheid leeft. "Ook hun geliefde kind is overleden, maar nog niet gevonden ondanks alle inspanningen. Als er een overtreffende trap van verdriet bestaat dan geldt dat hier."

Vorige week

De vijf surfers kwamen vorige week voor de kust van Scheveningen in de problemen en zijn later overleden. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken vorige week maandagavond aan hun verwondingen nadat ze uit zee waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden de dag daarna geborgen.

Grote herdenking voor omgekomen surfers Scheveningen

Tientallen mensen zijn bij het strand van Scheveningen bijeengekomen voor de herdenking.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore