Ga naar de inhoud
Dienst op het strand

Scheveningen herdenkt slachtoffers surfdrama, politie zoekt surfplank vermiste Mathijs

Nabestaanden begraven twee slachtoffers van het surfdrama met een dienst op het strand van Scheveningen. Beeld © ANP

Nabestaanden van vorige week omgekomen surfers zijn voor een herdenking bijeengekomen op het strand van Scheveningen. De politie heeft nogmaals gevraagd uit te kijken naar de surfplank van de laatste vermiste, de 23-jarige Mathijs uit Delft.

Bij de herdenkingsdienst werd een minuut lang geapplaudiseerd. De kisten met de lichamen van Joost (30) en Sander (38) werden naar de waterlijn gedragen, waar met een korte ceremonie afscheid van hen werd genomen. In het water lagen surfers.

Rode fakkel

Vanaf een reddingsboot voor de kust werd een rode fakkel aangestoken, als eerbetoon. Vervolgens sprongen de aanwezigen zeven keer over de golven, de nabestaanden van Joos en Sander voorop. Dat is een Braziliaanse traditie. Bij elke golf deden ze een wens. "Hopelijk wenst iedereen dat we Mathijs snel terugvinden", zei een van de organisatoren. De 23-jarige Mathijs uit Delft wordt nog vermist.

Vijf surfers kwamen vorige week maandag om nadat ze in de problemen waren gekomen in de Noordzee bij Scheveningen. Er werd nog geprobeerd Joost en Sander te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De lichamen van de 24-jarige Pim en de 22-jarige Max werden dinsdag uit zee gehaald.

Grote herdenking voor omgekomen surfers Scheveningen

01:50
Tientallen mensen zijn bij het strand van Scheveningen bijeengekomen voor de herdenking.

Foto surfplank

Een zoektocht naar het lichaam van Mathijs heeft niets opgeleverd. De politie heeft daarom een foto gepubliceerd van zijn surfplank. De hoop is dat de plank aanwijzingen oplevert over waar het lichaam van Mathijs is. Ook is het volgens de politie belangrijk voor de familie dat de plank gevonden wordt.

Gisteren werd ook een foto van een surfplank gedeeld door de politie, daarop was per abuis de verkeerde plank te zien.