Ga naar de inhoud
Geen vorst aan de grond

Warme week in aantocht: tot 28 graden op Hemelvaartsdag

Een stelletje geniet van het mooie weer.

Er komen weer een paar warme dagen aan. Vorige week daalde het kwik nog tot rond de 11 graden, vanaf morgen zitten we weer boven de 20. Hemelvaartsdag wordt de warmste dag van de week.

Vandaag is al een behoorlijk mooie dag. Het wordt 17 tot 18 graden in De Bilt. "Dat voelt al aangenaam, want de wind valt best mee en de zon schijnt al best veel", zegt Leander de Wit van Buienradar. In de loop van de dag ontstaan er wel landinwaarts enkele stapelwolken.

Vanavond en vannacht is het helder. Op de meeste plaatsen wordt het zo'n 7 graden, maar kouder dan 5 graden wordt het niet. Mensen met een moestuin kunnen de courgetteplantjes en andere vorstgevoelige plantjes dus eindelijk buiten zetten. "Na een reeks van zeer koude nachten komt het nu niet meer tot vorst aan de grond", zegt De Wit.

'Morgen gaan we de 20 graden aantikken'

Morgen is het opnieuw mooi weer. De meeste zonuren zien we in het zuiden van het land. Het noorden heeft wel te maken met bewolking en in het uiterste noorden kan zelfs wat lichte regen vallen. Daar wordt het slechts 16 graden. In het midden van het land wordt het wél warm: "Morgen gaan we in de Bilt de 20 graden aantikken."

Griekse stranden liggen weer vol

01:27
In Griekenland zijn honderden stranden weer geopend. Ze lagen gisteren meteen vol, maar wel met maatregelen.

Dinsdag en woensdag komen we in Nederland ook boven de 20 graden uit. "Het wordt elke dag een beetje warmer", zegt De Wit. "Woensdag wordt het 24 tot 25 graden."

28 graden op Hemelvaartsdag

Donderdag, Hemelvaartsdag, lijkt de warmste dag te worden met 25 graden in De Bilt en 28 graden in het zuidoosten. "Het is nog niet helemaal zeker maar de meeste weermodellen laten dit nu zien."

Vrijdag is het waarschijnlijk wisselend bewolkt met een bui en een stevige zuidwestenwind. Het wordt dan ook minder warm.