Surfdrama

Gemeente roept op: kijk uit naar lichaam vijfde surfer Scheveningen

16 mei 2020 09:34
Een medewerker van de KNRM tijdens de zoekactie. Beeld © ANP

Iedereen die de Noordzee (professioneel) gebruikt, is opgeroepen om uit te kijken naar het lichaam van de vijfde omgekomen surfer. Dat meldt de gemeente Den Haag.

De zoekactie naar de vijfde surfer die maandagavond omkwam in zee, werd eergisteren gestaakt. Vier lichamen zijn geborgen, maar het lichaam van het vijfde slachtoffer is nog niet gevonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rutte bezocht gedenkplek Scheveningen om steun te betuigen

"Er is een oproep gedaan aan alle (professionele) gebruikers van de Noordzee om extra op te letten en snel te melden zodra zij iets waarnemen zodat de hulpdiensten direct hierop kunnen inzetten", schrijft de gemeente op de site.

Bloemen en tranen: Scheveningen rouwt om dood surfers

Op het strand in Scheveningen worden bloemen neergelegd voor de vijf surfers die maandagavond om het leven kwamen.

De afgelopen dagen is er intensief gespeurd naar het laatste slachtoffer, een 23-jarige man uit Delft, door reddingsmaatschappij KNRM, de kustwacht, de brandweer, de politie en ook de marine.

Steeds moeilijker

Het wordt ook steeds moeilijker om het lichaam op te sporen, zegt de gemeente. Hoe langer het duurt, hoe groter het zoekgebied. Op basis van het getijde, de stroming en de windrichting wordt bepaald waar gezocht moet worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoekactie in zee Scheveningen naar vijfde omgekomen surfer beëindigd

Burgemeester Johan Remkes noemt het onvoorstelbaar verdrietig dat één familie nog steeds in onzekerheid leeft. "Ook hun geliefde kind is overleden, maar nog niet gevonden ondanks alle inspanningen. Als er een overtreffende trap van verdriet bestaat dan geldt dat hier."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore