Misdragen op een feestje

Vierde aangifte tegen officier Karel Doorman

16 mei 2020 07:23 Aangepast: 16 mei 2020 08:53
Het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman in de haven van Philipsburg op Sint Maarten. Beeld © ANP

Een vierde persoon heeft aangifte gedaan tegen een marineofficier van de Zr. Ms. Karel Doorman. Er lagen al drie aangiftes tegen hem wegens het aanranden van matrozen op het schip.

Dat heeft de Koninklijke Marechaussee bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Of die ook om seksueel wangedrag gaat, is onbekend. Vorig weekend zou de officier zich op een borrel hebben misdragen, terwijl het schip lag aangemeerd in Sint Maarten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangiftes om seksueel wangedrag officier marineschip Karel Doorman

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar dat zedenincident. Tijdens het onderzoek kwamen ook de andere klachten binnen. De Marechaussee sprak eerder deze week over 'meerdere aangiften'.

Feestje met alle rangen

Volgens De Telegraaf ging het mis op een feestje, waarbij personeel van verschillende rangen in dezelfde bar mocht zijn. Normaal worden die feestjes gescheiden gehouden. Er mocht ook gedronken worden op het feestje.

De officier die zich misdroeg, zou de slachtoffers eerst over de rug hebben geaaid en daarna onder andere de billen hebben aangeraakt. Een majoor was daarbij aanwezig. Hij spoorde de slachtoffers aan om aangifte te doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore