Coronacrisis

Nederland verlengt inreisverbod tot 15 juni

16 mei 2020 05:01 Aangepast: 16 mei 2020 09:10
Reizigers op Schiphol begin februari. Beeld © ANP

Nederland heeft het inreisverbod voor mensen van buiten de Europese Unie verlengd tot en met 15 juni. Alleen voor noodzakelijke reizen zijn de grenzen open. Dat is om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het inreisverbod zou vandaag aflopen, maar het was al lang duidelijk dat het verlengd zou worden. De Europese Commissie kondigde de maatregel vorige week al aan. Het is de tweede keer dat het inreisverbod is verlengd. 

Uitzonderingen

De Nederlandse grens ging dicht op 19 maart. Een paar categorieën zijn uitgezonderd zoals diplomaten, medisch personeel en vrachtwagenchauffeurs. Ook mensen die een zwaarwegende reden hebben om een familielid te komen bezoeken kunnen worden toegelaten. 

All-inclusive (excl. corona)

Begin deze week maakte reisorganisatie Corendon bekend vakantiegangers vlak voor vertrek te willen testen op het coronavirus op Schiphol. Op die manier hoopt het bedrijf weer reizen te kunnen organiseren, vanaf 26 juni.

Opvallend is dat deze week juist de eerste versoepelingen werden aangekondigd van de controles aan de Europese binnengrenzen. Zo kondigde Duitsland aan de grenscontroles geleidelijk af te bouwen vanaf morgen. Op 15 juni zou het land misschien zelfs wel weer helemaal open kunnen zijn, hoopt de regering.

De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen openden  vandaag hun grenzen voor elkaars burgers.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitsland versoepelt grenscontroles vanaf zaterdag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore