Geen officieel bezoek

Rutte bezocht gedenkplek Scheveningen om steun te betuigen

15 mei 2020 10:03 Aangepast: 15 mei 2020 15:21
Een herdenking bij The Shore in Scheveningen, eerder deze week. Beeld © ANP

Een mooi gebaar van premier Mark Rutte. Die heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan de gedenkplek in Scheveningen, een dag nadat daar vijf surfers verdronken.

Het zou gaan om een kort, onofficieel bezoek om steun te betuigen aan de nabestaanden en betrokkenheid te tonen.

Surfdrama

Bij het surfdrama maandagavond zijn vijf mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag, die maandagavond bezweken aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. Twee andere slachtoffers werden dinsdag gevonden. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft zijn toen geborgen.

Het lichaam van het vijfde slachtoffer, een 23-jarige man uit Delft, is nog niet gevonden. Gisteren werd na dagenlang zoeken besloten dat de zoektocht gestaakt werd. Er zal niet meer actief naar het lichaam worden gezocht, liet een woordvoerder van de Koninklijke Marine weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoekactie in zee Scheveningen naar vijfde omgekomen surfer beëindigd

Er was gezocht in de buurt van de haven en het havenhoofd waar de surfer maandagavond voor het laatst werd gezien. De marine zette gisteren een soort duikboot met sonar in om de bodem af te speuren. Ook werd een helikopter ingezet om het schuim op het water weg te blazen. Defensie zal niet verder zoeken naar de surfer. Het lichaam is waarschijnlijk door de stroming meegenomen, aldus een woordvoerder.

Hoe het surfdrama in Scheveningen zich precies heeft voltrokken, is nog niet duidelijk. Zeer waarschijnlijk heeft de grote hoeveelheid schuim een rol gespeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overleden surfers Scheveningen waren fitte, sportieve mensen: 'Onvoorstelbaar veel verdriet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore