Amerikaanse verkiezingen

Biden: stem niet op mij als je misbruikbeschuldigingen gelooft

15 mei 2020 09:53 Aangepast: 15 mei 2020 09:54
De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden. Beeld © ANP

Amerikanen die de misbruikbeschuldigingen aan het adres van Joe Biden geloven, moeten niet op hem stemmen. Dat zegt, opmerkelijk genoeg, Joe Biden zelf. 'Als kiezers dit geloven, moeten ze niet voor mij kiezen.'

Biden, die in november president Donald Trump hoopt te verslaan bij de Amerikaanse verkiezingen, wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Tara Reade zegt dat Biden haar in 1993 tegen een muur heeft gedrukt en daarna heeft betast. "Ik denk dat kiezers met hun hart moeten stemmen", zei Biden. "Ik zou niet op mezelf stemmen als ik Tara Reade geloofde." 

Altijd ontkend

De presidentskandidaat heeft de aantijgingen altijd ontkend. In zijn ogen verdraait Reade ook iedere keer het verhaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Presidentskandidaat Biden ontkent aanranding van voormalig assistente

Vorige week riep de vrouw Biden nog op om zich terug te trekken uit de presidentsrace. "Joe Biden, kom alsjeblieft naar voren en neem je verantwoordelijkheid. Jij zou niet op basis van karakter in de race moeten zijn om president van de Verenigde Staten te worden", zei Reade.

Geen ontlastend bewijs

Biden hoopte in het archief van de Senaat documenten te vinden die hem vrijpleiten van de beschuldiging. De Senaat zegt dat privacywetgeving het echter onmogelijk maakt om dergelijke persoonlijke informatie over ex-medewerkers vrij te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Trump in de ban is van 'Obamagate': vijf vragen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore