Onderzoek belangenverstrengeling

Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

14 mei 2020 23:04 Aangepast: 14 mei 2020 23:06
Burgemeester Jos Heijmans van Weert. Beeld © ANP

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft zich ziek gemeld bij de Limburgse gouverneur Theo Bovens. Hij heeft laten weten niet terug te willen keren in zijn ambt.

Dat heeft Bovens in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Heijmans zelf was niet direct voor een reactie bereikbaar.

Heijmans stelde zichzelf op 31 januari op non-actief hangende een onderzoek naar subsidie die hij buiten de raad om zou hebben gegeven aan een stichting waarvan hij zelf voorzitter is. Ook haalde de burgemeester volgens De Limburger een ondernemer met grote belangen naar Weert als sponsor van de stichting.

Ontkenning

Een extern bureau onderzoekt of Heijmans daarmee de schijn van belangenverstrengeling wekt. Op 3 juni vergadert de gemeenteraad van Weert over de resultaten van dit onderzoek.

Heijmans ontkende eerder dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling, persoonlijke verrijking of overtreding van de gemeentelijke gedragscode. De D66'er liet daarbij weten vertrouwen te hebben in een goede afloop van het onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Weert hielp Syrisch gezin onder te duiken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore