Surfdrama

Zoekactie in zee Scheveningen naar vijfde omgekomen surfer beëindigd

14 mei 2020 17:07 Aangepast: 14 mei 2020 20:33
Beeld van de zoektocht van vandaag. Beeld © ANP

De zoektocht naar de vijfde surfer die maandagavond omkwam in zee bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen, heeft niets opgeleverd. De zoektocht is daarmee beëindigd.

Zoeken naar lichaam vijfde surfer gestaakt

Zijn lichaam werd dinsdag wel waargenomen, maar kon daarna niet meer worden getraceerd. De zoektocht naar de vijfde surfer bij Scheveningen is gestaakt.

Sinds vanochtend zocht Defensie opnieuw naar de stoffelijke resten van het vijfde slachtoffer van het surfdrama. Er werd onder meer gezocht met een soort onderwaterrobot met sonar die uren onder water kan blijven.

Het stoffelijk overschot van de 23-jarige man uit Delft werd dinsdag wel gezien, maar toen werd geprobeerd het lichaam te bergen, was het weggedreven. Er wordt gezocht in de buurt van de haven en het havenhoofd waar de surfer maandagavond voor het laatst werd gezien, aldus de zegsman van de Koninklijke Marine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overleden surfers Scheveningen waren fitte, sportieve mensen: 'Onvoorstelbaar veel verdriet'

Oorzaak

Bij het surfdrama maandagavond zijn vijf mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag, die maandagavond bezweken aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De andere slachtoffers werden dinsdag gevonden. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft zijn toen geborgen.

Hoe het drama zich heeft kunnen voltrekken, is nog niet vastgesteld. Waarschijnlijk werden ze verrast door extreme schuimvorming op zee.

Bloemen en tranen: Scheveningen rouwt om dood surfers

Op het strand in Scheveningen worden bloemen neergelegd voor de vijf surfers die maandagavond om het leven kwamen. ''De jonge jongens waren in de bloei van hun leven. Dat hun dit overkomt is dramatisch.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore