Zedenincident

Aangiftes om seksueel wangedrag officier marineschip Karel Doorman

14 mei 2020 08:28 Aangepast: 14 mei 2020 11:26
Het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman in de haven van Philipsburg op Sint Maarten. Beeld © ANP

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een zedenincident dat zich afgelopen weekeinde zou hebben voorgedaan aan boord van Zr. Ms. Karel Doorman. Tegen een marineofficier is aangifte gedaan.

Tijdens het onderzoek kwamen meer aanklachten binnen, ook vanwege eerdere seksueel getinte misdragingen. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

"Het gaat om meerdere aangiften. We zijn aan boord geweest om verklaringen op te nemen. We gaan nu onderzoeken wat er precies is gebeurd", zegt de woordvoerder.

Coronahulp 

Het bevoorradings- en ondersteuningsschip is sinds begin vorige maand in het Caribisch gebied voor coronahulpverlening. Bronnen aan boord zeggen tegen De Telegraaf dat een een mannelijke officier afgelopen weekeinde een matroos zou hebben aangerand. Hij besloot aangifte te doen.

Vervolgens kwamen twee marechaussees aan boord die een onderzoek begonnen en verklaringen opnamen. Hun aanwezigheid was voor twee andere matrozen aanleiding om ook aangifte te doen. De betrokken officier is inmiddels van boord gegaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona slaat keihard toe op Curaçao en St. Maarten: 'Geen eten voor kinderen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore