Foutje van medewerker

Klanten Ikea gewond door verkeerd bijgevulde fles handgel

13 mei 2020 11:31 Aangepast: 13 mei 2020 11:37
Beeld © ANP / RTL Nieuws

Klanten van Ikea in Haarlem zijn afgelopen weekend gewond geraakt toen ze hun handen dachten te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel die bij de ingang stond. In werkelijkheid bleek in de fles een brandende vloeistof te zitten.

Dat bevestigt Ikea na een bericht van letselschadebureau JBL&G, dat twee cliënten bijstaat die eerstegraads brandwonden opliepen. Ook een medewerker van Ikea zelf raakte gewond.

In de fles zou volgens het bureau riool- en gootsteenontstopper hebben gezeten, per ongeluk verkeerd bijgevuld door een schoonmaakster. Volgens Ikea heeft de schoonmaakster per ongeluk een schoonmaakmiddel bij het desinfectiemiddel gedaan. "Dit heeft een chemische reactie veroorzaakt."

Handen begonnen enorm te branden

De twee klanten die het letselschadebureau vertegenwoordigt, hebben laten weten dat ze het goedje bij de ingang op de handen smeerden. Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brouwers pompen overgebleven bier terug en maken er handgel van

Volgens het letselschadebureau zijn meerdere klanten gewond geraakt door de vloeistof. De gewonde klanten zouden zijn opgevangen in het bedrijfsrestaurant. De huisarts van de twee cliënten, een man en een vrouw uit Noord-Holland, constateerde de volgende dag eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen.

'Ze mogen niets meer op de handen smeren'

"Werken is er voorlopig niet bij", meldt het letselschadebureau. "Maar het vervelendste is, behalve de pijn, dat ze voorlopig helemaal niets meer op hun handen mogen smeren. Dus ook geen desinfecterende vloeistof, terwijl dat nu juist zo frequent moet gebeuren vanwege de coronadreiging."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ikea na weken weer open: 'Het is net de Efteling'

Het letselschadekantoor stelt Ikea aansprakelijk en roept andere gedupeerden op zich bij het kantoor te melden. Het woonwarenhuis zou al wel telefonisch excuses hebben aangeboden.

De winkel houdt contact met de betrokken klanten. "Dit had nooit mogen gebeuren. We betreuren het heel erg dat dit heeft kunnen gebeuren. We willen een veilige winkelomgeving creëren en er is een fout gemaakt."

Tenminste twee klanten van Ikea raakten gewond aan de handen. Tenminste twee klanten van Ikea raakten gewond aan de handen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore