'Doodeng'

Lugubere vondst kringloopwinkel: menselijk strottenhoofd in emmertje

12 mei 2020 19:25 Aangepast: 12 mei 2020 19:43
Kringloopwinkel Nieuw Geluk in Zwolle, waar de lugubere vondst werd gedaan. Beeld © Street View

Een menselijk strottenhoofd in een plastic yoghurtemmertje: dat was vanochtend even schrikken in kringloopwinkel Nieuw Geluk in Zwolle. Het is niet duidelijk van wie de spullen zijn waar het emmertje tussen zat.

De politie doet onderzoek om de herkomst van het orgaan te achterhalen. Een strottenhoofd zit bij mensen aan de voorkant van de hals, onder de keelholte, en verbindt de keel met de luchtpijp en de longen.

Op sterk water

"Het zat in zo’n emmertje waar yoghurt in zit, op sterk water’', zei Petra Wolters, vrijwilliger bij de kringloopwinkel, tegen het dagblad De Stentor. Het emmertje zat in een plastic zak in een dichte doos, die weer voor de deur van de kringloopwinkel was gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook kringloopwinkels gooien steeds meer rotzooi weg

In de doos zaten verder nog wat folders, boekjes en speelgoed. Zelf durfde ze het emmertje niet te openen, zei ze. "Uiteindelijk heeft een klant ’m opengemaakt. Die drukte de deksel er direct weer op."

'Doodeng'

Wolters keek wel mee, een beeld dat uren later nog scherp op haar netvlies stond. "Ik zie het nog drijven. Een orgaan, dacht ik. Doodeng. We hebben direct de politie gebeld."

Zelf dacht ze in eerste instantie dat het emmertje misschien fungeerde als urn en dat er de as van een overledene in zat. "Maar dat lever je toch niet in bij een kringloop?’’

Raadsel bij kringloopwinkel: vrouw op de foto met 200 Hollywoodsterren

Medewerkers van een Belgische kringloopwinkel keken raar op toen ze een fotoalbum vonden met daarin meer dan 200 foto's van dezelfde vrouw naast allerlei Hollywoodsterren. Wie is zij?
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore