Bergingsactie

Vijf surfers overleden in zee bij Scheveningen

12 mei 2020 10:50 Aangepast: 12 mei 2020 17:31
Eerbetoon met bloemen op het strand van Scheveningen. Beeld © ANP

Voor de kust van Scheveningen zijn vijf surfers om het leven gekomen. Vier lichamen zijn inmiddels geborgen. Een vijfde lichaam is gelokaliseerd door de hulpdiensten, maar kon nog niet uit zee worden gehaald.

Vanochtend werden bij Scheveningen al twee lichamen van surfers uit het water gehaald, net als gisteravond. Zij maakten deel uit van een groep watersporters die op zee in de problemen was geraakt. Er werd door de kustwacht, politie, brandweer en KNRM een grote zoekactie opgezet, die gisteravond laat werd gestaakt omdat het te donker werd.

Vanochtend werden kort na elkaar twee lichamen gevonden

De KNRM hervatte vanochtend de zoekactie naar de vermiste watersporters.

Vanmorgen in alle vroegte werd de zoekactie weer hervat. Onduidelijk is nog steeds uit hoeveel surfers de groep bestond. "De politie heeft vannacht onderzoek gedaan naar hoeveel mensen er nu precies worden vermist, maar daar is nog geen duidelijkheid over", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden. 

Bergingsactie

De kans op overlevenden werd door de reddingswerkers al zeer klein geacht. De Kustwacht sprak vanmorgen daarom al van een bergingsactie in plaats van een reddingsactie.

Met schuim bedekte hulpverleners in Scheveningen. Met schuim bedekte hulpverleners in Scheveningen.

Surfscene aangeslagen

Mensen uit de Scheveningse surfscene reageerden verslagen. De surfers waren ervaren en moeten totaal verrast zijn door de omstandigheden. Niemand heeft het gevaar gezien van het schuim. "Dit waren geen koekenbakkers", zei een duidelijk aangeslagen surfer.

Onder de slachtoffers zouden twee instructeurs zijn van een surfschool. Mensen hebben bloemen gelegd bij surfclub The Shore. Onder de slachtoffers zouden zowel mannen als vrouwen zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore