Homofobie

Amsterdams homostel opnieuw aangevallen: 'In een hel beland'

11 mei 2020 21:46 Aangepast: 12 mei 2020 11:14
Fabio en Daniel zijn voor de tweede keer in een maand belaagd vanwege hun geaardheid. Beeld © Eigen foto

Voor de tweede keer in een maand tijd is het Amsterdamse koppel Daniel en Fabio aangevallen toen ze hand in hand over straat liepen. Fabio werd in elkaar geslagen. "Het was net een groep hyena's, ze kwamen overal vandaan."

Daniel en Fabio liepen zondag naar de supermarkt toen een groep van vier jongeren hen vanaf de overkant van de straat begon toe te roepen. "Ze riepen 'homo', 'homootjes'", vertelt Fabio aan RTL Nieuws.

Hij belde 112 en ging ondertussen naar de groep toe om foto's van de jongeren te maken. "Anders heeft de politie geen idee wie het waren." De jongens renden weg, Fabio rende erachteraan. Een van de jongens raakte buiten adem en stopte. Daarop wilde Fabio hem vasthouden tot de politie zou komen, maar de jongen stompt hem meerdere keren op zijn borst.

Een van de jongens die Fabio heeft aangevallen. Een van de jongens die Fabio heeft aangevallen.

Al die tijd had hij de politie aan de lijn. "Ze zeiden dat ze er met vijf minuten zouden zijn." Maar voordat de politie er was, voegden andere jongeren zich bij de jongen die Fabio vasthield. "Het was net een groep hyena's, ze kwamen overal vandaan." Fabio werd van achteren geschopt, waardoor hij viel. 

Daarna werd hij nog een paar keer geschopt tot de politie er was. "Als zij niet waren gekomen, was ik gelyncht."

'Het is een nachtmerrie'

Fabio en zijn vriend zijn gechoqueerd, zegt hij. Het is al de tweede keer dat ze zijn aangevallen nadat ze hand in hand liepen. Op Eerste Paasdag werden ze ook al belaagd en bespuugd. Een 15-jarige jongen meldde zichzelf daarop bij de politie, een jongen van 20 jaar werd later aangehouden.

"Vreselijk, het is net een nachtmerrie", zegt Fabio. "Wij liepen gewoon hand in hand, het is bizar dat mensen dat provocerend vinden." 

Het stel heeft aangifte gedaan. Het stel heeft aangifte gedaan.

Homofobie

"Ik ben gefrustreerd en word weer boos als ik erover praat", zegt Fabio. "Homofobie is echt een probleem, óók in Nederland. Ik kom uit Brazilië, waar ik van kinds af aan gezien werd als monster omdat ik homo ben." Hij dacht dat hij in Nederland eindelijk zichzelf kon zijn. "Maar ik ben hier in een andere hel beland."

Maar stoppen met hand in hand lopen? Geen haar op zijn hoofd die daar aan denkt, zegt hij kalm. Fabio heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling, belediging en openlijke geweldpleging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog een aanhouding na uitschelden en bespugen homostel Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore