Nog zeker één vermiste

Zoektocht Scheveningen hervat, twee mensen overleden

11 mei 2020 20:48 Aangepast: 12 mei 2020 09:50
Zoektocht naar de vermiste surfers. Beeld © Kustwacht Nederland

Er is nog zeker één surfer voor de kust van Scheveningen vermist. Twee mensen zijn overleden, meldt de politie aan RTL Nieuws. Vanmorgen is de grootscheepse zoekactie van kustwacht en reddingsbrigades hervat.

Hoeveel mensen precies in de problemen kwamen, is onduidelijk. Een surfer heeft volgens de kustwacht verteld dat ze met zijn zessen waren toen ze in de problemen kwamen. Het zou in totaal mogelijk gaan om negen of tien mensen die in de problemen zijn geraakt. 

Met duikers en bootjes wordt er gezocht in het water

De hoge golven en het vele schuim op het water maken het zoeken lastig voor de brigade.

Van hen zijn er twee overleden en een iemand is naar het ziekenhuis gebracht. De politie roept surfers die uit het water zijn gekomen en naar huis zijn gegaan op om zich te melden.

Zoekactie bemoeilijkt

Er werd gisteravond met reddingsboten en helikopters naar de vermiste watersporters gezocht, maar de zoekactie werd bemoeilijkt door de harde wind. De hulpdiensten rukten massaal uit en er werden twee traumahelikopters opgeroepen.

Hulpdiensten rukten massaal uit, maar om 23.00 uur werd de zoekactie gestaakt. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar om 23.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

Omdat de één of twee ontbrekende personen al best lang vermist zijn is het zoekgebied volgens de politie ook groter geworden. 

Dikke laag schuim

Twee surfers, die niet in de problemen raakten maar wel in Scheveningen te water waren, vertellen persbureau ANP over de moeilijke omstandigheden. De dikke laag schuim die op het water ligt maakt opkrabbelen volgens hen extra moeilijk, als je eenmaal bent omgevallen. Ook staat er een sterke stroming, die rond 19.00 uur gisteravond in kracht is toegenomen. 

'Persoonlijk drama'

Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag reageerde via Twitter. "Dit is op de eerste plaats een persoonlijk drama voor de nabestaanden van de slachtoffers en voor naasten die nu nog in onzekerheid verkeren", schrijft hij.

"Toen aan het begin van de avond een groep mensen ging surfen, had niemand verwacht dat een deel niet thuis zou komen. Ik spreek namens elke Hagenaar én elke Scheveninger als ik zeg dat we intens meeleven en aan de zijde van naasten staan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore