Geluid schietpartij vastgelegd

Slachtoffer schietpartij Rotterdam is 25-jarige man

11 mei 2020 10:18 Aangepast: 11 mei 2020 10:20
De schietpartij gebeurde op de Bergselaan in Rotterdam-Noord. Beeld © ANP

Het slachtoffer van de schietpartij gisteravond aan de Bergselaan in Rotterdam, is een 25-jarige inwoner van die stad. De politie wil niet zeggen of hij een bekende is. "Het leek gericht, maar dat moeten we verder uitzoeken. Het onderzoek is nog maar net gestart", zegt een woordvoerder.

Volgens de politie werd in de straat, in het noorden van de stad, meerdere keren geschoten. Op Facebook zijn beelden opgedoken waarop de schietpartij te horen is.

Bekijk de beelden:

Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen, reanimatie mocht niet meer baten. 

Auto in brand

De daders zijn waarschijnlijk gevlucht met een auto. Het gaat vermoedelijk om twee mannen in donkere kleding. Op het Rotterdamse bedrijventerrein Spaanse Polder is gisteravond een brandende auto aangetroffen. De politie onderzoekt of dit mogelijk de vluchtauto is geweest.

Op industrieterrein Spaanse Polder werd een brandende auto gevonden, vermoedelijk de vluchtauto. Op industrieterrein Spaanse Polder werd een brandende auto gevonden, vermoedelijk de vluchtauto.

Vincent Karremans, fractievoorzitter van de VVD in Rotterdam, woont schuin tegenover de plaats van de schietpartij. "Ik hoorde gegil en toen ben ik naar buiten gegaan. Mensen stonden te krijsen en te huilen. Er lag een man op straat die gereanimeerd werd. Later werd hij in een zak afgevoerd."

Kinderrijke buurt

Karremans noemt de schietpartij 'bizar'. "Het is een kinderrijke buurt, een gewone woonwijk. Ik heb gelukkig geen kinderen op straat gezien maar dat had natuurlijk wel gekund."

De politie roept mensen die beelden van de schietpartij hebben op die te delen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij schietpartij in woonwijk Rotterdam: 'Halve minuut lang salvo's'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore