Handelswaarde van 10 miljoen

Politie stuit op enorm crystal meth-lab in Gelderse schuur

10 mei 2020 13:25 Aangepast: 10 mei 2020 16:02
De politie heeft deze foto's vrijgegeven.

In het Gelderse dorp Drempt heeft de politie een enorm crystal meth-lab ontruimd. Volgens de politie heeft de drugs een handelswaarde van zeker 10 miljoen euro. Drie mannen uit het buitenland zijn aangehouden.

Het lab was vol in bedrijf. De crystal meth (en afgeleiden daarvan) werden afgelopen vrijdag in een schuur van een boerderij aangetroffen.  Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) vielen de boerderij aan de Zomerweg met speciale beschermingsmaskers binnen.  

Colombiaan, Amerikaan en Mexicaan

Een man van 19 jaar uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn opgepakt. Ook kilo’s fabricaten en halffabricaten werden aangetroffen.

De marktwaarde kan nog wel eens veel hoger liggen dan de handelswaarde van 10 miljoen. 

Langzaam worden gestopt

Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren.

De Landelijke Recherche gaat verder met het onderzoek.

Recordvangst in Rotterdam

In Rotterdam werd vorig jaar zomer in een bedrijfspand met een verborgen ruimte 2500 kilogram crystal meth gevonden, met een straatwaarde van honderden miljoenen euro's. De politie sprak toen van een recordvangst. 

Crystal meth is vooral populair in de op seks georiënteerde gay scene. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crystal meth: Spaanse politie doet recordvondst in marmer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore