Tegenvaller voor Jeangu

IJsland winnaar van alternatief songfestival, Nederland stelt teleur

10 mei 2020 07:34 Aangepast: 10 mei 2020 08:47
Jeangu Macrooy, Beeld © ANP

Jeangu Macrooy heeft geen potten kunnen breken bij het alternatieve Eurovisiesongfestival Eurostream. Met 176 punten haalde de Nederlandse inzending met Grow de top 10 niet. IJsland won het liedjesevenement.

De grote finale werd via internet uitgezonden vanwege het coronavirus. Jeangu kreeg van de nationale vakjury’s 73 punten. Daar kwamen 103 punten bij van de kijkers die via televoting hun favoriet konden kiezen. De 176 punten bleken goed voor de dertiende plek.

Alleen van Italië kreeg Nederland twaalf punten.

Eensgezind over de winnaar

De nationale vakjury’s en de kijkers waren eensgezind over de winnaar. Ze gaven allebei IJsland de meeste punten. Daði & Gagnamagnið kregen voor hun Think About Things 434 punten. Litouwen werd tweede en Rusland derde.

De songfestivalfansites organiseerden het online Eurovisiesongfestival omdat het liedjesspektakel in Rotterdam vanwege de coronacrisis niet door kon gaan.

Vorige week werden in twee halve finales de deelnemers voor de grote finale gekozen. Daarin werden slechts korte stukjes van de liedjes uitgezonden. Het grootste deel van de uitzending werd ingenomen door de puntentelling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu Macrooy ging voor intieme setting op songfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore