Ga naar de inhoud
Veel politie ter plaatse

Ruiten joods restaurant Amsterdam vernield, verdachte gepakt

De ruiten van het restaurant zijn vernield. Beeld © Inter Visual Studio / Robby Hiel

De ruiten van een joods restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zijn vanochtend vernield. De politie kwam massaal ter plaatse en kon een verdachte aanhouden. Het restaurant HaCarmel was eerder doelwit van geweld.

De politie kon de verdachte aanhouden door het gebruiken van pepperspray. Waarom de ruiten vernield werden, kan de politie niet zeggen.

Israëlische vlag

Volgens het Federatief Joods Nederland (FJN) zou geprobeerd zijn om de Israëlische vlag, die in de etalage hing, te stelen.

Het is niet de eerste keer dat de ruiten van het restaurant aan diggelen liggen. In maart 2018 kreeg het restaurant een stoeptegel tegen de ruit. In januari van dat jaar was het restaurant al besmeurd met eieren en in december sloeg een man met een knuppel de ramen in. Voor die laatste vernieling werd een 29-jarige Palestijns-Syrische vluchteling veroordeeld tot zes weken voorwaardelijke celstraf.

In januari verdacht pakketje

Ook dit jaar kwam het restaurant al eens in het nieuws, in januari werd een verdacht pakketje voor de deur gelegd. De straat werd toen afgezet en de EOD moest ter plaatse komen.

Verdacht
Lees ook:
Verdacht pakketje bij joods restaurant HaCarmel Amsterdam

Eind 2017 richtte een man met een Palestijnse vlag vernielingen aan bij het pand. Omstanders legden dat incident vast op video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore