RTL Nieuws onderzoekt

Oproep gesloten: raakt de coronacrisis jouw portemonnee? Doe mee met ons onderzoek

08 mei 2020 12:04 Aangepast: 13 mei 2020 10:24
In de afgelopen week werd 30 procent minder cash geld opgenomen. Beeld © ANP Foto

-Deze oproep is gesloten, wij zijn op dit moment bezig met het verwerken van de resultaten. - Al meer dan twee maanden hebben we te maken met de coronacrisis. Die raakt veel mensen in de portemonnee. Inkomens lopen terug, bedrijven raken in de problemen en opdrachten vervallen. RTL Nieuws onderzoekt hoe jouw financiële situatie is veranderd door deze crisis. Hier lees je hoe je mee kunt doen.

Vragenlijst

De link naar ons onderzoek vind je hier. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Al je gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. Wil je meewerken aan een langer onderzoek naar jouw situatie, geef dat dan aan bij de laatste vragen. 

Zorgen door de coronacrisis

De coronacrisis heeft voor veel mensen financiële gevolgen: omdat hun contract niet wordt verlengd, omdat hun bedrijf in de financiële problemen komt of omdat ze ziek zijn geworden en geen opdrachten kunnen uitvoeren. Vorig jaar bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat ook huishoudens met een modaal inkomen worstelen om rond te komen. Wij onderzoeken welke groepen nu geraakt worden en op welke manier. 

Deze financiële, economische en sociale gevolgen willen wij in kaart brengen. Daarbij kunnen wij jouw hulp gebruiken. Zit jij zelf in zo'n situatie of ken je anderen, doe dan mee en vul onze vragenlijst in.    

Miniatuurvoorbeeld
Arm in een rijk land

Ook Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen

Wat gebeurt er met je antwoorden? 

De onderzoeksredactie verzamelt de gegevens uit de vragenlijst. Met die gegevens kijken we welke groepen het meest geraakt worden en welke problemen er naar voren komen. Dat onderzoeken en toetsen wij daarna bij de respondenten die daar toestemming voor hebben gegeven en bij experts. 

Contact met onze journalisten 

Om nog meer in beeld te krijgen hoe jouw situatie is veranderd, komen we graag met je in contact. Of dat mag en hoe we dat kunnen doen, kun je invullen in de vragenlijst. Natuurlijk worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld. Jouw gegevens of antwoorden komen nooit zonder toestemming in een artikel of tv-item. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore