Ga naar de inhoud
Coronavirus

Honderden Nederlandse wintersporters sluiten zich aan bij zaak tegen Tirol

Wintersporters moesten veel plaatsen in Tirol half maart halsoverkop verlaten. Beeld © ANP

Honderden Nederlanders hebben zich gemeld bij een Oostenrijkse consumentenorganisatie die juridische stappen wil ondernemen vanwege de uitbraak van het coronavirus in Tirol. De autoriteiten in die deelstaat krijgen het verwijt traag te hebben optreden toen het virus de kop opstak in populaire wintersportplaatsen, waaronder Ischgl.

Consumentenorganisatie VSV zegt dat skiresorts in Tirol ondanks de risico's open zijn gehouden. Dat betekent volgens de groep dat vakantiegangers die daar besmet raakten, mogelijk recht hebben op een schadevergoeding.

Mensen kunnen zich aanmelden via de website van de VSV. Dat wordt op dit moment massaal gedaan, zegt de organisatie.

Coronavirus
Lees ook:
Coronavirus treft wintersporters: 'We hadden drie uur de tijd om Sankt Anton te verlaten'

De organisatie zegt dat zich inmiddels 5380 voormalige vakantiegangers hebben gemeld. Onder hen zijn 526 Nederlanders en 3680 Duitsers.

Politie komt met rapport

Ook de Oostenrijkse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen in Ischgl. De politie heeft inmiddels al een omvangrijk en gedetailleerd rapport klaarliggen, zegt het Oostenrijkse Openbaar Ministerie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Waarom het coronavirus niet verdwijnt in de zomer

03:45
Veel mensen hopen dat het coronavirus in de zomer naar de achtergrond verdwijnt, net als griep of verkoudheid. In deze video zie je waarom dat niet zal gebeuren.