Ga naar de inhoud
Coronacrisis

Kappers: liever vandaag dan morgen open, maar wel veilig

24 maart: kapsalon Hairish in Rotterdam gaat dicht. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Kapperszaken hopen dat ze snel weer open mogen. Mogelijk neemt het kabinet daarover morgen een besluit. Brancheorganisatie Anko zegt dat kappers wel 'veilig en volgens het protocol' willen kunnen werken.

Het kabinet zou morgen overleggen over het versoepelen van een aantal maatregelen en de datum waarop dat kan ingaan. Zo zouden per 1 juni ook terrassen van cafés en restaurants weer open kunnen gaan.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

"We hebben positieve signalen", zegt Gonny Eussen van kappersorganisatie Anko, "maar het blijft ingewikkeld. We willen weten welke beschermingsmiddelen nodig zijn. En geef ons een datum."

Mondkapjes

Kappers gaan volgens Eussen liever vandaag dan morgen weer open, maar moeten eerst nog beschermingsmiddelen en mondkapjes aanschaffen. Zaken die daar nog niet over beschikken, zouden snel kunnen worden bevoorraad. 

"Voor ondernemers telt iedere dag dat ze dicht zijn", zegt Eussen. "En je merkt dat de klanten nu ook wel weer graag willen langskomen."

In Duitsland gingen de kappers gisteren voor het eerst na lange tijd weer open. Grote drukte was het gevolg: bij een aantal kapsalons stonden de klanten in de rij. Hieronder een aantal foto's uit Duitse kapperszaken.

Disney
Liveblog coronacrisis:
Disney moet flink inleveren door coronacrisis: 90 procent minder winst