Bewoners terug naar huis

Onderzoek naar explosie in woning Groningen afgerond, verdachten opgepakt

03 mei 2020 22:30 Aangepast: 03 mei 2020 22:33
Door de explosie werd een deel van de gevel uit een woning geblazen. Beeld © Persbureau Meter

De bewoners van de flat aan de Wibenaheerd in Groningen mogen weer naar huis. De politie heeft het onderzoek naar explosief materiaal, dat in één van de woningen werd aangetroffen, afgerond. "Het is weer veilig om het pand in te gaan."

Dat laat de politie in Groningen weten. De ravage was groot in de wijk Beijum-Oost toen daar vrijdag een deel van een gevel uit een woning werd geblazen. De politie ging er vanuit dat de explosie vermoedelijk in een oven was ontstaan.

50 bewoners sliepen ergens anders

Diezelfde avond konden bewoners wel weer terug naar huis, maar daar kwam gisteren verandering in. De politie kreeg een tip over explosief materiaal in de woning waar de ontploffing had plaatsgevonden en deed onderzoek. Na de vondst van het materiaal werd de flat weer ontruimd en de bijna 50 bewoners moesten de nacht ergens anders doorbrengen.

De twee bewoners van het appartement waar de explosie was ontstaan, werden gisteren aangehouden. Zij zitten nog altijd vast. Om wat voor explosief materiaal het gaat, kan de politie in verband met lopend onderzoek nog niet zeggen.

De ravage was groot nadat de gevel uit het pand werd geblazen. De ravage was groot nadat de gevel uit het pand werd geblazen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore