Elektronica

'Tondeuses en vriezers vlogen MediaMarkt uit'

03 mei 2020 16:39 Aangepast: 03 mei 2020 17:11

De 'intelligente' lockdown heeft grote effecten op de aankopen van elektrische apparaten. Zo kochten mensen veel meer vriezers, tondeuses, haartrimmers en webcams.

Dat meldt winkelketen MediaMarkt zondag. De elektronicaketen analyseerde verkoopcijfers van bepaalde producten in de weken met maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Die werden vergeleken met de cijfers in de laatste week voordat de eerste besmetting in Nederland werd vastgesteld.

Tondeuse en haartrimmer populair

Vergeleken met die 'normale' week verzesvoudigde de verkoop van vriezers in de weken waarin hamsterende klanten in supermarkten het nieuws domineerden. De verplichte sluiting van kapperszaken zorgde ervoor dat de verkoop van tondeuses en haartrimmers eind maart zes keer over de kop ging, aldus MediaMarkt.

De verplichting om thuis te werken leidde ook tot meer aankopen van diverse soorten elektronica. Zo werden veel meer webcams en monitoren verkocht dan normaal. Ook steeg de verkoop van laptops. Er waren ook verliezers. Zo verkocht MediaMarkt duidelijk minder fototoestellen, nu door reisbeperkingen verre vakanties niet door kunnen gaan.

Geen winkels gesloten

Veel van die extra verkoop gebeurde online. Hoewel MediaMarkt in Nederland geen winkels heeft gesloten, daalde het bezoek aan fysieke filialen wel in de voorbije tijd. Nederlanders werden immers opgeroepen zo veel mogelijk thuis te blijven. Of de totale verkoopcijfers tijdens de lockdown hoger of lager liggen, kon een woordvoerder van de keten niet zeggen.

Onlangs meldde de leveranciersvereniging VLEHAN ook al dat de vraag naar sommige producten de afgelopen weken flink was gestegen. Het ging volgens een VLEHAN-woordvoerder onder meer om wasmachines, vriezers en kookplaten. "Wassen en drogen, koelen en vriezen springen eruit. En ook 'fun-cooking' is populair, denk bijvoorbeeld aan airfryers of raclette-stellen."

Geen tech-video missen? Abonneer op het Bright YouTubekanaal

Miniatuurvoorbeeld
Elektrisch rijden

Maak kans op deze unieke elektrische brommer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van