'Beveiliging opgeschaald'

Auto met Van der Gijp erin na tv-uitzending bewerkt met hamers

01 mei 2020 18:49 Aangepast: 01 mei 2020 19:25

Oud-voetballer en tv-persoonlijkheid René van der Gijp heeft begin deze week naar eigen zeggen veel geluk gehad. De 59-jarige Dordtenaar kreeg de schrik van zijn leven toen hij bij zijn huis werd opgewacht door drie mannen, die met zware hamers op zijn auto insloegen.

De voormalige international, die maandagavond terugkeerde van zijn vaste optreden in de voetbaltalkshow Veronica Inside, kon ongedeerd in zijn voertuig wegkomen, maar heeft 'geen flauw idee' waarom en waarvan hij het slachtoffer is geworden.

'Schrok me de tering'

"Ik stond met mijn auto voor het hek om het te openen en opeens sprongen er drie gasten uit het niets voor mijn auto", legde Van der Gijp redelijk nuchter uit in het programma Radio Veronica - Veronica Inside. "Ze begonnen als idioten met hamers op mijn auto in te slaan. Ik schrok me de tering, maar ik kon wegkomen door achteruit weg te rijden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe look René van der Gijp maakt heel wat los op Twitter

Zijn autoruiten gingen niet kapot. "Ik heb van die ramen in mijn auto die je niet stuk krijgt. Die heeft de eerste eigenaar van de auto er ooit in laten zetten, dat wist ik zelf ook niet. Ik weet wel dat als je één klap van zo'n hamer op je hoofd krijgt, dan ben je dood."

Politie gebeld

Volgens Van der Gijp zeiden zijn aanvallers geen woord. "Ze liepen alleen maar als wilden rond mijn auto te rennen. Ik heb geen idee waar ze op uit waren. Mijn zoon heeft gelijk de politie gebeld en die waren er binnen twee minuten. Ze nemen deze zaak heel serieus. Ze proberen in de buurt veel te surveilleren en de boel in de gaten te houden. Ik krijg nu een normale beveiliging, die natuurlijk nu wel nog is opgeschaald."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dieven halen horloges en zonnebrillen uit huis René van der Gijp

Van der Gijp moest thuis nog wel even bijkomen van de angstaanjagende gebeurtenis. "Een whisky'tje helpt dan wel. Normaal neem je een whisky'tje om die praatprogramma's door te komen, maar als zoiets gebeurt dan is dat ook een heel goed medicijn."

'Geluk gehad'

Eerder dit jaar werd in de woning van Van der Gijp ingebroken. "Ik ga er van uit dat het dezelfde groep is. Ja, dat moet wel."

Van der Gijp maakt vrijdagavond gewoon weer zijn opwachting bij Veronica Inside. "Natuurlijk, ik heb gewoon veel geluk gehad. Ik heb al zo vaak gezegd: dat ons drieën nog niets is overkomen met ons programmaatje vind ik een wonder. Mensen hebben zulke lange tenen en korte lontjes en het gaat nergens over."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore