Masten verwoest

Derde verdachte aangehouden voor brandstichting zendmasten

29 april 2020 20:18 Aangepast: 29 april 2020 22:35
Ook in Groningen werd een zendmast in de fik gestoken. Beeld © Politie

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van zendmasten. Het gaat om een 30-jarige man uit Swifterbant. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten.

De politie onderzoekt nog of de man bij andere brandstichtingen betrokken is geweest. In totaal zijn er zeker twintig zendmasten in de afgelopen weken in brand gestoken.

Zendmast volledig verwoest

Op 10 april werd een zendmast in Dronten in brand gestoken. Daarbij ontstond een hevige brand en de zendmast werd volledig verwoest. De recherche startte daarom een onderzoek en kon vrijdag al een andere verdachte aanhouden voor de brand, een 24-jarige man uit Dronten.

Samen met de man uit Swifterbant zit hij nog altijd vast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5G-netwerk in Nederland aan: politie surveilleert extra bij zendmasten

Vorige week werd ook iemand opgepakt voor het in brand steken van een zendmast in Groningen. Daarbij ging het om een 34-jarige man.

Complottheorieën 

Of er individuen achter de serie branden zitten of een organisatie is onduidelijk. Er bestaat een vermoeden dat ze verband houden met complottheorieën die online worden verspreid over het nieuwe 5G-netwerk.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore