Ga naar de inhoud
Coronamaatregelen

Restaurants en bars van hotels Fletcher wél open: 'Gasten zijn heel blij'

De bars van het Fletcher hotel zijn weer geopend. Beeld © ANP

Fletcher Hotels heeft de hotels, inclusief de restaurants en bars, sinds dit weekend weer geopend. Alleen de gasten die blijven slapen mogen gebruik maken van de horeca. "Het is volgens de regels en we hebben extra personeel ingehuurd om het 100 procent veilig te doen", zegt de topman van de hotelketen.

Hoewel restaurants en bars in Nederland gesloten moeten blijven, mogen hotels wel geopend zijn. Daarbij is het toegestaan om de restaurants en bars in de hotels voor hotelgasten te openen, mits er rekening wordt gehouden met de anderhalvemeter afstand.

Dat bevestigt de voorlichter van het Veiligheidsberaad, waarin alle 25 voorzitters van de veiligheidsregio's zitten.

Weer open 

Fletcher heeft honderd hotels in Nederland en is sinds dit weekend weer gefaseerd open gegaan. "Op 15 maart hebben we besloten om alle hotels dicht te doen vanwege de coronacrisis. Maar sinds dit weekend zijn er weer hotels van Fletcher opengegaan inclusief de horecagelegenheden", zegt Rob Hermans, CEO van de hotelketen tegen RTL Nieuws.

"In de geopende hotels zit nu zo'n 40 procent van de gasten die normaal in onze hotels zitten."

Ook de bars geopend

De gasten kunnen in de geopende hotels ook weer gebruik maken van de bars en restaurants in de hotels. "We hebben allerlei maatregelen bedacht om aan de anderhalvemeter-regel te voldoen", zegt Rob Hermans CEO. "We hebben gekeken naar de supermarkten en bouwmarkten."

Het eten of drankje wordt door het personeel op een bijzettafel gezet zodat de gast het zelf kan pakken. Hermans: "Het ontbijt was het lastigste om te regelen. Tafels waarbij gasten zelf broodjes of vleeswaren kunnen pakken, kan in deze tijd niet meer. We doen alleen nog maar a la carte."

Hermans vervolgt: "Het is 100 procent veilig en het mag. Vergelijk het met bedrijfskantines."

Uit
Lees ook:
Uit eten? Alleen als je in dit hotel in Ermelo ook een kamer boekt

Rijen voor de deur? 

Of de hotelbaas niet bang is dat er allemaal mensen naar de hotels komen om een drankje te drinken? "Nee. Als je een drankje wilt drinken aan de bar moet je ook een nacht blijven slapen. Andere mensen zijn niet welkom. Dat houden we nauwlettend in de gaten."

Ieder hotel heeft ook een coronamanager die de gasten tekst en uitleg geeft. De CEO verzekert: "De nachten en drankjes zijn niet duurder geworden."

De hotelbaas verwacht dat in de zomer veel mensen gebruik gaan maken van roomservice. "Die hebben we vereenvoudigd, zodat gasten 24 uur per dag ontbijt, lunch en diner op hun kamer kunnen bestellen."

1,5 meter afstand onmogelijk voor Café Nol

01:48
1,5 meter afstand onmogelijk voor Café Nol: 'Dan maar 5 klanten'

Horeca Nederland 

Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, zegt dat wat Fletcher doet geen indicatie is over hoe de horeca er straks uit zal gaan zien.  

"Hun horeca is alleen open voor gasten. Voorbijgangers kunnen niet even een biertje pakken op het terras. Dit geeft geen indicatie over hoe de horeca er straks uit zal zien in Nederland."

Willemsen: "Wij hebben hiervoor protocollen gemaakt, maar die zijn nog niet goedgekeurd. We hopen hier voor het einde van de week een terugkoppeling op te krijgen."