Ga naar de inhoud
Filevorming

Wachtrijen bij heropening Ikea: 'Druk, maar situatie onder controle'

Wachtrij voor de Ikea in Heerlen. Beeld © ANP

Het was vanochtend druk bij verschillende vestigingen van Ikea. De woonwinkelreus heeft de deuren van zijn dertien winkels in Nederland weer geopend. En daar was kennelijk grote behoefte aan, blijkt uit foto's en filmpjes op sociale media.

Ikea sloot op 17 maart de deuren uit voorzorg voor de gezondheid van medewerkers en klanten. Sindsdien heeft het bedrijf verschillende maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen. Zo is winkelen toegestaan met maximaal twee personen tegelijk en is maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk welkom in de filialen.

Ikea na weken weer open: 'Het is net de Efteling'

01:03
Woonwinkel Ikea heeft vanaf vandaag haar deuren weer geopend en dat zorgt voor topdrukte.

Verkeersopstopping

Voor de winkels zijn dranghekken geplaatst en Ikea heeft met tape lijnen op de grond aangebracht zodat klanten voldoende afstand bewaren.

Er stond vanochtend een soort Eftelingwachtrij, zegt een aanwezige over de lange rij mensen voor de vestiging in Delft. "Die liep tot buiten de parkeergarage. Er ontstond even een kleine verkeersopstopping, maar over het algemeen gaat het goed. De mensen houden genoeg afstand en de sfeer is goed. Er liep maar een iemand te zeiken dat het te lang duurde, maar die werd op zijn vingers getikt door andere mensen in de rij. 'Dan had je maar niet naar Ikea moeten gaan'."

"Het is druk, maar we hebben de situatie onder controle", zegt een woordvoerster van Ikea. "Klanten houden zich goed aan de anderhalve meter afstand, iedereen staat netjes in de rij. Het is druk, maar veilig voor medewerkers en klanten."

Plexiglas schermen

"Als we merken dat het toch te druk wordt, vragen we klanten bij de parkeergarage om op een ander moment terug te komen. Dan adviseren we ze om het bezoek nog eventjes uit te stellen. Voor zover bekend is dat nu nog niet gebeurd."

De restaurants en speelplaatsen blijven nog dicht. Ikea roept klanten op om zoveel mogelijk contactloos te betalen. Verder zijn bij de kassa's en klantenservice plexiglas schermen geplaatst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore