Zij stierven door corona

'Christian was kerngezond, fit en stond vol in het leven'

28 april 2020 11:34 Aangepast: 28 april 2020 16:24

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Christian Leibbrandt (54 jaar) uit Boskoop.

Zijn vrouw Shari, bondscoach van de Nederlandse curlingploeg:

"Corona bij Christian kwam als een totale verrassing. Hij was kerngezond, fit en stond vol in het leven. Christian werkte thuis, was heel voorzichtig, had met niemand contact. We weten niet hoe hij het virus heeft opgelopen. Misschien bij het boodschappen doen.

Alles ging heel snel. Ik was zelf net terug uit Schotland, waar ik was in voorbereiding op het WK curling. Anderhalve dag had Christian koorts en een lichte hoest. Daarna moest hij naar het ziekenhuis omdat de koorts hoger werd. Nog geen dag later werd hij kunstmatig in slaap gehouden met een beademingsapparaat. Drie weken vocht hij voor zijn leven, maar het was te zwaar.

Gelukkig kon ik bij hem zijn in het ziekenhuis toen hij overleed. Hij was niet alleen."

"Er was geen probleem te groot of situatie te zwaar. Er was altijd een oplossing te vinden."

"Wij zijn eigenlijk bij toeval in elkaars leven gekomen. Ik woonde in Canada, hij in Nederland. Door een 'random click of a button' werden we chatvrienden. We bouwden vertrouwen op en na drie jaar heen en weer reizen tussen Canada en Nederland, besloten we dat we definitief bij elkaar wilden zijn.

Christian was alles voor mij maar ook voor anderen. Als iemand iets nodig had, maakte hij altijd tijd om te helpen, te praten, of iets te doen. Hij motiveerde je altijd om je best te doen en alles te geven. Hij maakte tijd voor mensen en niet om er zelf beter van te worden.

Er was geen probleem te groot of situatie te zwaar. Er was altijd een oplossing te vinden. Op het werk, met vrienden of waar dan ook. Het maakte niet uit. Christian heeft een verschil gemaakt. Zijn voetafdrukken op de wereld zullen ons blijven leiden in de goede richting."

"Hij geloofde in mij en hij heeft alles gegeven."

"Voor mij was Christian mijn beste vriend. Hij was mijn spiegel, mijn partner, mijn supporter. Hij geloofde in mij en hij heeft alles gegeven zodat ik mijn dromen en passie met curling kon waarmaken. Hij hielp me overal mee. Het werd ook zijn passie. 

Christian deed van alles voor deze sport. Zo maakte hij onder meer heel veel foto's, dat was een hobby van hem. Hij begeleidde ook jongeren, met curling maar ook als ze hulp nodig hadden met wiskunde. En hij was hoofd timer (soort scheidsrechter, red.) bij veel Wereld en Europese Kampioenschappen. Zijn hoogtepunt waren de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Zijn laatste toernooi was het WK junioren in februari.

Ik heb vanuit de sportwereld enorm veel steun gekregen, uit binnen- en buitenland. Naar de livestream van zijn uitvaart keken honderden mensen. Dat zegt wel wat over wat hij heeft betekend."

"Wat hij ook deed, hij haalde er altijd het maximale uit."

"De curlingwerkzaamheden deed Christian naast een fulltime baan als senior software engineer bij Siquara. Daarnaast werkte hij ook nog bij RTV Utrecht. Als radiotechnicus zorgde hij meestal bij sportprogramma's dat alles soepel verliep. 

Christian was een manusje-van-alles. Wat hij ook deed, hij haalde er altijd het maximale uit. Zijn levensmotto was: 'doe je best, dan win je altijd'.

Wat ik nog zou willen zeggen tegen hem: dankjewel voor het vertrouwen om avontuur op te zoeken, risico's te nemen en altijd te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Je hebt de wereld beter gemaakt, wij zullen je missen. Dankjewel."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore