Ga naar de inhoud
Schilderij gestolen

Politie toont bewakingsbeelden van kunstroof Van Gogh uit Singer Laren

Beeld © Opsporing Verzocht

Dit is de man die eind vorige maand een schilderij van Vincent van Gogh heeft gestolen uit museum Singer Laren. Bewakingsbeelden van de kunstrover werden vanavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het doek werd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart gestolen uit het museum in Laren. Het gaat om het werk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, een schilderij van 57 centimeter breed en 25 centimeter hoog. Singer Laren had het schilderij in bruikleen van het Groninger Museum.

De dader arriveerde rond 03.15 uur in zijn eentje op een motor bij het museum. Met een zware moker wist hij door twee deuren te breken. Binnen een paar minuten stond hij met het gestolen schilderij onder zijn arm alweer buiten het museum.

"Het is onduidelijk of de man hulp heeft gehad", zegt de politie. Die hoopt op meer informatie over de kunstroof.

De diefstal uit Singer Laren deed kunstdetective Arthur Brand terugdenken aan een kunstroof uit 2002. Bij die roof uit het Van Goghmuseum in Amsterdam werden destijds twee werken gestolen door Octave Durham, een bekende crimineel die in 2017 publiekelijk excuses aanbood voor de diefstal.

'Kunstroof
Lees ook:
'Kunstroof Singer Laren doet denken aan diefstal uit Van Goghmuseum'
Bron: RTL Nieuws