Ga naar de inhoud
Mooiste inzendingen

Zelf knippen of uitgroeien: lockdown niet goed voor onze kapsels

Deze mannen gingen tijdens de lockdown zelf aan de slag met hun haar

Nu kappers al een paar weken noodgedwongen dicht zijn, staan veel mensen voor de keuze: zelf knippen of het laten groeien. En allebei die opties zorgen niet altijd voor de mooiste kapsels.

Iedereen die niet getrouwd is met een kapper of kapster heeft er op dit moment mee te maken: de 'coupe corona'. Eerder zei kapster Mastbroek al tegen RTL Nieuws dat mensen echt niet hun eigen haar moeten gaan knippen, omdat het straks voor een kapper alleen maar langer duurt om het weer goed te krijgen.

Tóch zelf knippen?

"Zelf knippen gaat echt zelden goed, knippen is een vak", volgens Mastbroek. "Ik kom wel eens klanten tegen die zelf de schaar in hun haar hebben gezet, vaak zijn we dan maanden of langer bezig om het weer in het juiste model te krijgen."

Maar wat moet je dan wél doen? Wij vroegen op Facebook wat jullie oplossing is voor je kapsel tijdens de coronacrisis. Met wisselend succes knippen sommige mensen hun haar, anderen laten het uitgroeien en er zijn zelfs mensen die hun haar door hun kinderen onder handen laten nemen.

Bekijk hieronder de beste foto's:

'Compleet mislukt' schrijft Edwin lachend bij zijn foto

'Onze dochter mocht papa onder handen nemen'

'Gewoon tondeuse', is de oplossing van de man van Christa

'Onze jongste is wel toe aan een knipbeurt #MatjeInDeNek', schrijft Esther

Niet elke knipbeurt mislukt, laat Simina wel zien

Sylvana knipt al jaren haar kinderen, dus dat komt goed uit

Toch kan het allemaal niet op tegen de echte vakvrouw of vakman. De kappers zelf hopen dat ze snel weer open kunnen om op een veilige manier mensen te knippen. Met mondkapjes, handschoenen en minder mensen in hun zaak, moet dit volgens de vakbonden kunnen. Voorlopig is er in ieder geval werk genoeg.

Met
Lees ook:
Met dit protocol hopen kappers binnenkort weer te kunnen knippen