Zij stierven door corona

'Zelfs in zijn kist lag hij met een lach op zijn gezicht'

20 april 2020 08:57 Aangepast: 20 april 2020 10:30

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Kishen Bholasing (35) uit Hoogvliet bij Rotterdam.

Zijn vrouw Niermala:

"Kishen was een vrolijke jongen. Ik heb de afgelopen dagen misschien wel duizend foto's van hem bekeken en op elke foto staat hij met een grote lach op zijn gezicht. Hij is ook met een lach op zijn gezicht heengegaan.

Wij hebben elkaar 13 jaar geleden ontmoet tijdens een show in Nederland. Kishen is geboren in Suriname en in oktober 2012 naar Nederland gekomen. Hij komt uit een heel muzikale familie. Zijn vader, wijlen Angad Bholasing, zijn tante Motimala en andere familieleden hebben naam gemaakt in de Surinaamse muziekscene. De familie is daardoor heel bekend in de Hindoestaanse gemeenschap, zelfs tot in India, Amerika en de Caribbean kennen ze hun muziek.

Kishen is op 9-jarige leeftijd begonnen met dholak spelen (een tweevellige trommel) en zingen. In Nederland richtte hij de band Kishen en Friends op. Ik regelde zijn management. De band deed allerlei optredens op bruiloften, verjaardagen en doopfeesten. Overal waar Kishen binnenkwam, zorgde hij ervoor dat iedereen blij was."

"De huisarts dacht eerst aan gewone griep, maar de dagen erna ging hij hard achteruit."

"De avond voordat hij ziek werd, had hij nog een optreden gehad. Maar die ochtend van 15 maart werd hij hondsberoerd wakker. Rillerig en hoge koorts: ik heb meteen de huisartsenpost gebeld. De huisarts dacht eerst aan gewone griep, maar de dagen erna ging hij hard achteruit. Vrijdag 20 maart werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Rotterdam.

Omdat er plaats gemaakt moest worden voor nieuwe patiënten en hij stabiel genoeg was, werd hij overgeplaatst naar het AMC Amsterdam. Hij heeft twaalf dagen aan de beademing gelegen. Op 1 april werd hij weer wakker en leek het langzaam de goede kant op te gaan. Het ging langzaam, stapje voor stapje, maar we hadden goede hoop."

"We videobelden veel met elkaar via de verpleging. Elke ochtend konden ik en de kinderen hem zo even zien en spreken. Ik heb hem nog de nieuwe bank die we hadden gekocht, laten zien. Hij glimlachte van blijdschap. Maar op 12 april werd ik in de ochtend gebeld door de arts. Het ging niet goed met hem. Kishen moest weer terug aan de beademing op de ic. 

En 20 minuten later belden ze weer: zijn toestand was ernstig verslechterd. Zijn hart was ermee gestopt. Nog geen halfuur later belden ze dat ze hem niet meer konden redden. Hij was zo snel achteruit gegaan, ook artsen waren hierdoor overvallen. Ik was niet bij zijn overlijden. Op 20 maart had ik hem voor het laatst gezien."

"Kishen heeft genoeg gestreden en kon niet meer. Nu heeft hij zijn verdiende rust."

"Kishen was voordat hij corona kreeg gezond. Het is vreselijk dat ons dit is overkomen. Je bent verwoest door verdriet, maar je moet door. Ook voor onze kinderen. 

Kishen heeft afgelopen zaterdag een prachtig afscheid gekregen. Hij lag in een witte rouwauto begeleid door een Ferrari, zoals hij het zou willen. Met daarachter een erehaag van familie, vrienden en fans die voor hem hebben geapplaudisseerd. Zijn familie woont in Suriname en kon er helaas niet persoonlijk bij zijn. Maar door een livestream konden ze toch zijn afscheid meebeleven.

Dat we hem zo'n mooi afscheid hebben kunnen geven, biedt zoveel troost. Kishen heeft genoeg gestreden en kon niet meer. Nu heeft hij zijn verdiende rust. Hij is maar 35 jaar geworden, veel te jong. Maar zijn lach en zijn vrolijkheid zullen altijd blijven voortleven. Ik houd van hem, wat zal ik hem gaan missen." 

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore