Cijfers

Een op de vijf ic-patiënten corona is overleden

17 april 2020 16:10 Aangepast: 17 april 2020 16:28
Beeld © ANP

Van alle patiënten die op de intensive care zijn opgenomen na een besmetting met het coronavirus, is 21 procent overleden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting NICE, die de bezetting van de ic-bedden in de gaten houdt. Een derde van de patiënten mocht van de ic af, de rest wordt daar nog altijd behandeld.

In totaal zijn er volgens de stichting  zo'n 2500 corona-patiënten opgenomen geweest op de intensive care. Eind februari werden daar de eerste patiënten al opgenomen. Het gaat om patiënten uit heel Nederland, inclusief de patiënten die op een ic in Duitsland worden behandeld.

534 mensen hebben de besmetting niet overleefd. Dat is een op de vijf van alle patiënten die zijn opgenomen. 501 patiënten zijn goed genoeg hersteld om weer naar een gewone ziekenhuisafdeling te mogen, nog eens 326 mensen mochten zelfs alweer naar huis.

Nog op de IC

Op dit moment liggen volgens stichting NICE nog zo'n 1127 patiënten op de intensive care. Omdat deze cijfers handmatig door de ziekenhuizen worden bijgehouden, zijn het er waarschijnlijk nog iets meer. Het LCPS, dat ook cijfers uit andere bronnen verzamelt, meldt vandaag 1235 patiënten op de ic. Dit aantal is wat gedaald, op het hoogtepunt op 7 april lagen er 1424 patiënten op de intensive care. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore