Nederland

Hoeveel NOW-subsidie kan jouw bedrijf krijgen? Bekijk het hier

16 april 2020 18:25 Aangepast: 16 april 2020 18:27
Kapperszaken en andere bedrijven die verplicht dicht moeten, lopen veel omzet mis. Beeld © ANP

Draait jouw bedrijf flink minder omzet door de coronacrisis? Dan maak je mogelijk aanspraak op de NOW-regeling. Hiermee wordt maximaal 90 procent van de totale loonkosten van jouw bedrijf vergoed. Bereken hier hoeveel vergoeding jouw bedrijf kan krijgen.

De NOW-regeling geldt voor drie maanden: als ondernemer kan je zelf kiezen voor welke drie maanden je hulp vraagt. De periode van drie maanden kan beginnen op 1 maart, 1 april of 1 mei van dit jaar.

Om te bepalen of je aanspraak maakt op de subsidie, moet je eerst weten hoe groot je omzetdaling is. Vul daarvoor hieronder in wat je totale jaaromzet in 2019 was, en welke omzet je verwacht te maken in de drie maanden waarvoor je de regeling wil aanvragen.

Bereken het bedrag

Maak je aanspraak? Bekijk dan met onderstaande tool hoe groot het bedrag is dat je vergoed kunt krijgen. Hiervoor heb je alleen nog de loonsom van januari nodig. Dat is het totaal van alle salarissen van je personeel in januari 2020. Het gaat dan om het sv-loon, oftewel het bedrag waar de belasting en sociale premies over betaald worden. Per werknemer geldt een maximumbedrag van 9.538 euro per maand.

In het NOW-bedrag dat je uiteindelijk krijgt uitgekeerd wordt ook nog rekening gehouden met vakantiegeld, pensioenpremie en werkgeverspremies.

De aanvraag van de tegemoetkoming loopt via het UWV. Er zitten nog wel een aantal voorwaarden en plichten aan. Naast dat je omzet met minimaal 20 procent gedaald moet zijn, mag je ook geen personeel ontslaan om bedrijfseconomische redenen. De regeling is immers bedoeld om te voorkomen dat je mensen moet ontslaan.

Ook mag je het geld alleen gebruiken voor loon en moet je achteraf bewijzen hoeveel omzet je daadwerkelijk bent misgelopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore