Op de kaart

Zoveel mensen overleden door corona in jouw gemeente

16 april 2020 15:18 Aangepast: 17 april 2020 11:56
De gemeente Boekel is relatief gezien het zwaarst getroffen

Voor het eerst heeft het RIVM cijfers gepubliceerd over het aantal mensen dat per gemeente is overleden na een besmetting met het coronavirus. Vooral het gebied bij de grens tussen Limburg en Noord-Brabant is zwaar getroffen. In Boekel zijn relatief gezien de meeste patiënten overleden.

Het gaat in deze kaart om patiënten die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alleen mensen die positief zijn getest op het virus, zijn hierbij meegenomen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk dus hoger.

Bekijk de kaart

Druk op je gemeente om te zien om hoeveel patiënten het gaat

In de gemeente Boekel zijn relatief gezien de meeste sterfgevallen te betreuren: in de gemeente wonen iets meer dan 10.000 mensen, 19 inwoners overleden. Ook de gemeenten Peel en Maas en Meierijstad zijn zwaar getroffen door het virus.

Gemeenten vergelijken

Op de kaart is het aantal overleden inwoners omgerekend naar een relatief aantal: het aantal per 100.000 inwoners. Zo zijn gemeenten beter te vergelijken. In Amsterdam zijn bijvoorbeeld 102 patiënten overleden, precies evenveel als in Meierijstad. Maar aangezien in Amsterdam meer dan 10 keer zoveel mensen wonen, is Meierijstad percentueel gezien zwaarder getroffen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore