Ga naar de inhoud
Nabestaanden aan het woord

Zij stierven door corona: de gezichten achter de kille cijfers

Elke dag wordt bekendgemaakt hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In een nieuwe serie portretteert RTL Nieuws de mensen achter die kille cijfers. Nabestaanden komen de komende tijd aan het woord en halen herinneringen op aan hun dierbaren die wreed uit het leven werden gerukt door Covid-19.

Chris, Eli, Jettie, Hennie, Koosje en Hugo. Zij zijn, samen met duizenden anderen, in de afgelopen weken overleden door het coronavirus. Iedereen heeft zijn eigen verhaal: waar de één topfit was voordat het virus aan kwam waaien, had de ander al heel wat onder de leden. Maar de nabestaanden hebben nu één ding gemeen: ze missen hun geliefden enorm.

En dat willen ze delen. Want Koosje is geen getal, geen nummer van het RIVM. Koosje uit het Brabantse Wouw was een lieve oma, een levensgenieter en in een halve dag plotseling overleden. "Nu is haar stoel leeg, haar stem stil. Wie haar gekend heeft, weet wat dat zeggen wil...", vertelt kleindochter Martine in haar eerbetoon aan haar oma.

'Nu
In memoriam:
'Nu is haar stoel leeg, haar stem stil'

Ook Chris uit Tilburg genoot van het leven, vertelt zijn dochter Marleen. Maar zijn grootste geluk, waren zijn kleinkinderen. "Ik hoefde maar te bellen om bijvoorbeeld te zeggen dat de kinderen naar een speeltuin wilden of naar Disneyland Parijs, en dan zei hij: pak jullie spullen, ik kom er nu aan en we gaan."

Wat zou ze hem graag nog één keertje bellen. 

'Zo
In memoriam:
'Zo trots op hoe hij heeft geknokt tegen deze rotziekte'

Marco zou zijn vader Hennie ook graag nog willen spreken, hij kon namelijk geen afscheid van hem nemen. Het mocht wel, maar toen Marco klaarstond voor het verzorgingshuis van z'n vader, belde de dokter al: hij is overleden.

"Ik had nog tegen mijn vader willen zeggen dat ik superveel van hem hou, dat ik dankbaar ben voor alles wat hij voor mij en mijn familie heeft gedaan", vertelt Marco.

'Samen
In memoriam:
'Samen hebben we nog stukken uit de Berlijnse muur gehakt'

Via deze speciale pagina zijn nog meer eerbetonen te lezen. Elke dag zullen daar nieuwe verhalen bijkomen. 

Nabestaanden kunnen daarnaast zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.