Digitale kleedjesmarkt

Koningsdag wordt door corona Woningsdag

15 april 2020 08:53 Aangepast: 15 april 2020 11:22
Het Vrijthof in Maastricht, één van de plekken waar de koninklijke route langs zou lopen Beeld © ANP

Dat Koningsdag dit jaar anders zou zijn dan andere jaren was al duidelijk, maar vandaag heeft de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) bekend gemaakt wat er precies gaat gebeuren.

Koningsdag wordt 'Woningsdag', met onder meer een digitale kleedjesmarkt en een nationale toost. Ook kunnen kinderen een tekening of brief voor de koning maken. Die worden gebundeld en overhandigd door Ali B, meldt de bond waar 300 Oranje-verenigingen bij zijn aangesloten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningsdag Maastricht gaat niet door vanwege corona

Ook doet de KBOV een oproep aan iedereen om de vlag uit te hangen op deze dag: "Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Ook vragen we of overal tussen 9.45 en 10.00 de klokken geluid kunnen worden als teken van verbinding, verdriet en vreugde."

Om 10.00 begint de Nationale Aubade met het zingen van het Wilhelmus. Daarna zal burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de koning feliciteren vanuit het stadhuis van zijn stad.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore