Brand snel geblust

Veertiende brandstichting bij zendmast, ditmaal in Spijkenisse

15 april 2020 07:08 Aangepast: 15 april 2020 11:24
Brandstichting bij een zendmast in Almere. Beeld © GinoPress BV

Bij een zendmast in Spijkenisse heeft vannacht een brand gewoed. Al dertien keer eerder hadden onbekenden de afgelopen weken brand gesticht in zendmasten op tien verschillende plaatsen.

Waar de brand bij de zendmast aan de Baljuwlaan in Spijkenisse precies woedde, weet de brandweer niet. De brand was snel geblust, de mast is nog in werking. De politie doet onderzoek.

De burgemeester van Spijkenisse heeft op Twitter zijn zorgen uitgesproken over de brand. "Deze masten zijn cruciaal in de communicatie tussen onze hulpdiensten. Het in de fik steken van zo'n mast belemmert spoedhulp aan degenen die dat hard nodig hebben en kan dus levens kosten. Onbegrijpelijk!"

Het is onduidelijk of de branden steeds door dezelfde persoon of personen worden gesticht en wat het motief is. Mogelijk heeft het te maken met protest van sommigen tegen de uitrol van het 5G-netwerk.

Actievoerders vrezen dat de straling van antennes slecht zijn voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat overigens geen enkel bewijs. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beelden vrijgegeven van brandstichter zendmast

Gisteravond gaf de politie in televisieprogramma Opsporing Verzocht nog beelden vrij van een man die brand heeft gesticht in een zendmast in Groningen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore