Ga naar de inhoud
Zonnig weer

Dit paasweekend 1800 boetes uitgedeeld om overtreden coronamaatregelen

Politie in de Bollenstreek, waar het erg druk was. Beeld © ANP

De politie heeft dit paasweekend ruim 1800 boetes uitgedeeld aan mensen die met drie of meer personen bij elkaar kwamen en geen anderhalve meter afstand hielden.

De boetes zijn uitgedeeld op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Afgelopen dinsdag maakte de politie bekend dat ze in anderhalve week 1400 mensen een boete hebben gegeven.

Waarom
Lees ook:
Waarom luisteren jongeren niet? 'Er heerst een yolo-gevoel'

Volgens de politie geeft het aantal boetes geen compleet beeld van de situatie in het paasweekend. Ook handhavers van de gemeente kunnen namelijk een boete uitschrijven. 

Jongeren

"We zien dat er veel meldingen blijven komen over jongeren die in groepjes op straat zijn. We treden altijd op, soms door te waarschuwen, maar ook door boetes uit te delen", zegt politiecommandant Max Daniel.

Studenten
Lees ook:
Studenten van grasveldjes gestuurd: maar wat doen ze verkeerd?

In sommige gemeenten waren voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals het sluiten van wegen of parken. De politie benadrukt dat het op de meeste plekken wel goed ging en veel mensen zich wel aan de regels hielden.

Daniel: "Het was nu op sommige plekken wel druk, maar we hebben nergens massaal moeten ingrijpen. Anderhalve meter lijkt er bij veel mensen wel in te zitten, maar de oproep van de overheid is ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zeker met het mooie weer lijkt dat lastig."