Den Haag en Kerkrade

Geen grote drukte bij bouwmarkten, op enkele vestigingen na

13 april 2020 15:49 Aangepast: 13 april 2020 15:50
Bij enkele winkels is het wel druk. Beeld © Regio15

Grote drukte lijkt vandaag uit te blijven in de grote Nederlandse meubelboulevards, klusbedrijven en tuincentra. Toch staan er bij enkele winkels rijen om naar binnen te mogen.

Bij bouwmarktketen Hornbach verloopt volgens een woordvoerder vandaag alles ordentelijk. "De communicatie vooraf heeft bij de mensen gezorgd voor een bepaalde verwachting. Ze hebben er vrede mee."

Reguleren

Toch is het bijvoorbeeld bij de Hornbach in Den Haag en Kerkrade erg druk, zo is te zien op beelden. "Het is één iemand de winkel uit en één iemand de winkel weer in. Het is allemaal heel goed te reguleren, zowel qua auto's op de parkeerplaatsen als mensen in de winkels. Het is eigenlijk een hele goede sfeer, zondag ook al."

Ook bij de vestigingen van Karwei en Gamma loopt het vandaag niet storm. "Ik denk dat Nederlanders goed hebben geluisterd. Ze hebben eerder alles in huis gehaald en zijn vandaag lekker aan het klussen, denk ik", zegt een woordvoerster. "Dit paasweekeinde was het alleen zaterdag best druk en liep het flink door."

Tuincentra

Een woordvoerder van tuincentrum Ranzijn zegt: "Normaal gesproken hebben we op tweede paasdag een hele grote piek, nu is het in onze winkels gemoedelijk."

GIsteren was het in de filialen van Ranzijn ook niet heel druk. "Het was qua aantallen mensen redelijk verspreid over de hele afgelopen week, van maandag tot en met zaterdag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore