Coronamaatregelen

'Ga niet naar de meubelboulevard, blijf ook vandaag thuis'

13 april 2020 06:56 Aangepast: 13 april 2020 09:57
Beeld © ANP (archieffoto)

Tweede paasdag is voor velen traditioneel een dag voor een bezoek aan een meubelboulevard. Het belooft vandaag een stuk frisser te worden dan gisteren, met een stevige noordenwind. Prima omstandigheden voor een rondje bouwmarkt of woonboulevard, maar het advies is en blijft: niet doen, blijf thuis, zoek de drukte niet op.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, drong er vorige week op aan de 'traditionele paasuitjes' achterwege te laten. Geen meubelboulevards, geen tuincentrum, geen tochtjes.

Beveiligers ingezet bij bouwmarkten

Woonboulevards en grote bouwmarkten zetten beveiligers in om erop toe te zien dat mensen zich aan de coronaregels houden, zoals het afstand houden. Ook nemen ze maatregelen als een maximaal aantal klanten in de winkel en aangepaste openingstijden. Bij te hoge bezoekersaantallen kunnen winkels de deuren tijdelijk sluiten.

Dit is waarom we niet precies weten hoe dodelijk corona is

De meeste mensen die corona hebben, worden gewoon weer beter. Een deel overlijdt. Hoe groot die kans is op overlijden? Dat ligt iets ingewikkelder dan je misschien zou denken.

Premier Mark Rutte zei na het weekend voorafgaand aan het paasweekend trots te zijn op Nederland, omdat de overgrote meerderheid ondanks het stralende weer thuisbleef. Hij hoopte dat Pasen hetzelfde beeld zou laten zien. "Als we nu niet volhouden, wordt alles weer tenietgedaan", waarschuwde hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore